Svalbard på Hundeslæde

Pris kr. 21.995,-7 dage3 dages hundeslædeekspeditionOvernatning i hytter i ødemarkenVelegnet for alle
Rejsetyper: Fiskerejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Naturrejser, Hundeslæderejser
Rejsetidspunkt: Vinter
Galleri-mappe-navn: hundeslaedesvalbard
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Oplev Svalbards ægte vildmark med overnatning i fangstmandshytte. Unik mulighed for at snuse til ekspeditionsfølelsen
Fra pris: Pris kr. 21.995,-
Dage: 7 dage
Kilometer: 3 dages hundeslædeekspedition
Sværhedsgrad: Overnatning i hytter i ødemarken
Topografi: Velegnet for alle

Svalbard på HundeslædeFå en oplevelse for livet på denne unikke hundeslædeekspedition gennem Svalbards imponerende ødemark. Kom med helt ud for verdens ende, midt i ingenting, hvor dagene tilbringes på hundeslæde og natten tilbringes i de ensomme gamle fangstmandshytte, hvor vi varmer os foran brændeovnen med udsigt nordlyset der danser over det storslåede snelandskab.

Oplev Svalbard på en helt enestående måde, når vi på hundeslæde forlader Longyearbyen og drager ud i ødemarken, hvor vi skal opleve den arktiske natur på tætteste hold. Vi rejser med hundeslæde og skal sammen med guiderne manøvrere os gennem vildmarken. Der vil forud for afgang være grundig instruktion i hundeslædekørsel, så alle undervejs kan få mulighed for selv at køre med slæden og styre hundene. 

Vores hundeslæderejse går gennem Helvetiadalen og Kreklingpasset til Juva-hytten i Brentskaret. Herfra vil vi over de næste par dage udforske det omkringliggende landskab med bl.a. Eskerdalen, Trehøgdalen og Sassendalen, med et stop ved det imponerende frosne vandfald, Eskerfossen. 

 

 

 

Svalbard på Hundeslæde
 
At rejse med hundeslæde er for alle

Denne rejse er velegnet for alle og kræver ingen forudgående erfaring med hundeslædekørsel.

Når man tager på hundeslæderejse venter der en række spændende oplevelser ikke mindst dét at styre en hundeslæde gennem snelandskabet og mærke den tætte forbindelse til hundene, slæden og sneen. Det kræver ingen forudgående kendskab eller erfaring med hundeslædekørsel for at tage på en rejse med hundeslæde, vores guider sørger altid for grundig oplæring og vejledning under hele rejsen.

Læs artiklen "Hvordan styrer man en hundeslæde?"

 

PÅ REJSEN KAN DU OPLEVE...

  



OVERNATNING I ØDEMARKEN

På selve hundeslædeekspeditionen overnatter vi i Juva-hytten ude i den arktiske ødemark. Selvom vi her befinder os langt fra civilisationen kan man stadig nyde en række moderne bekvemmeligheder. 

Hytten er udstyret med komfortable værelser, en varm pejs, opholdsstue, køkken, indendørs toilet og sidst men ikke mindst en helt ny sauna.

Fra stuevinduet er det muligt at nyde udsigten over landskabet med bjerge på alle sider, og man skal kun en kort gåtur væk fra hytten og op ad en bakke for at kunne nyde den uforglemmelige solnedgang over Arktis.

Al mad og drikke er inkluderet på hundeslædeturen. 

  

 

 

SLÆDEHUNDE, DYRELIV & ISBJØRNE 

Slædehundene vi lærer at kende på rejsen er en blanding mellem grønlandshunden og husky.

Kongen af Svalbard er noget som alle gerne vil se, det er dog relativt sjældent vi er så heldige. Dog sker det ind imellem at man får et glimt af en Isbjørn. Vores guider er altid bevæbnede og har stor erfaring i at håndtere isbjørne som kommer for tæt på. Våbnene bruges primært til at skræmme dyrene.

 

 

 

HUNDESLÆDE

Ingen hundekørererfaring er nødvendig før denne tur og guiden giver en grundig instruktion i hundekøring før turstart. Guiden kører først med en eller to gæster, og 10 – 12 hunde. Resten af deltagerne kører to og to sammen med et hundespand med seks hunde. Før start er der mange glade og forventningsfulde hundebjæf, men så snart vi er i gang, sænker stilheden sig og Svalbards natur kan nydes og opleves i fulde drag.


BEKLÆDNING
Vi har dragt, støvler, handsker, hue og halsedisse til alle, samt Alpinbriller hvis nødvendigt. Du må selv sørge for varme inderlag i uld, strik og fleece og ekstra sokker. Vi anbefaler også at du medbringer håndvarmere i den koldeste tid. 

Læs artiklen "At rejse med hundeslæde - En unik rejseoplevelse i Arktis"

 

  


ISGROTTEN

Isgrotten dannes om sommeren af smeltevand som render gennem bræen, men i løbet af vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kolde luft i bræens indre. Vi besøger grotten undervejs på vores hundeslædetur og der kræves ikke at man medbringer specielt udstyr, guiderne udlevere en hjelm.

 

 

 

 

 

 

 

Rejseprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark

Dag 2: Ankomst til Longyearbyen

Alt efter hvornår man ankommer, kan dagen bruges på afslapning eller oplevelser i byen.

Dag 3: På hundeslæde, isgrotte og Juva-hytten

Efter morgenmaden bliver du hentet af guiden og kørt til Green Dogs kennel, hvorfra vores hundeslædeekspedition begynder. Her venter hundene spændt - de er klar til at tage på tur! Guiderne sørger for at du får udleveret det nødvendige varme overtøj tøj til turen hvorefter der vil være en grundig introduktion og instruktion i hundekørsel.

Guiden kører forrest med en eller to gæster og 10 – 12 hunde. Resten af deltagerne følger trop og kører to og to sammen med et hundespand på seks hunde.

 Fra kennelen i Bolterdalen sætter vi kursen mod nordøst og efter at have krydset Adventdalen kører vi ind i Helvetiadalen mod Kreklingpasset. 

Efter ca. 2 timer når vi frem til isgrotten. Før vi med hjelm og pandelampe bevæger os ned i isgrottens fantastiske indre, spiser vi frokost i et telt på bræen. Isgrotten dannes om sommeren af smeltevand som render gennem bræen. Når smeltevandet er frosset til is kan man om vinteren opleve fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kolde luft i grottens indre.

 

Dagens mål er Juva-hytten, som ligger smukt i Brentskaret, og hvor vi skal overnatte de næste to dage. Efter ankomst hjælpes vi ad med at spænde hundene fra og fodre dem, inden vi begiver os indenfor for at varme os foran pejsen.

Juva-hytten ligger midt i den arktiske ødemark, men byder alligevel på alle den fornødne faciliteter - komfortable værelser, hyggelig pejs, stue, køkken, indendørs toilet og ikke mindst en helt ny sauna. Medmindre nordlyset lokker os udenfor den varme hytte for at fotografere, bliver vi indendøre resten af aftenen og hygger os med god mad, historier og den smukke udsigt over Svalbards ødemark. 

Dag 4: På hundeslæde - Eskerdalen og Eskerfossen

Efter morgenmad er det igen tid til at spænde hundene for slæderne. Vi kører i dag ind i Eskerdalen, gennem Trehøgdalen til Vendomdalen og Sassendalen. Vi gør holdt ved det imponerende frosne vandfald, Eskerfossen, som er Svalbards største vandfald, der ligger yderst i dalen. Terrænet er spændende og varieret og fyldt med indtryk. Vi spiser frokost ved det frosne vandfald, tæt ved Sassendalens udmunding. Efter en god dag bag slæden vender vi tilbage til Juva-hytten, hvor hundene får deres velfortjente godbid, inden vi selv spiser aftensmad og hygger os i den lune, komfortable hytte.

I februar og marts, hvor lyset er magisk og dagslystimerne er begrænsede, er der god mulighed for at opleve nordlyset fra den varme sauna. 



.

Dag 5: På hundeslæde retur til Longyearbyen

Vi er nået ekspeditionens sidste dag og det er derfor blevet tid til at sætte kursen tilbage mod Longyearbyen. Vi spænder hundene for en sidste gang og kører gennem den smalle passage syd for Janssonhaugen, videre ud i Adventdalen og gennem Foxdalen med sine karakteristiske lodrette bjergsider. Undervejs stopper vi for at spise frokost og nyde en kop varm drikke.

Efter tre dage på hundeslæde i selskab med de fantastiske slædehunde er det snart tid til at sige farvel. Over de tre dag er hunde og deltagere blevet fortrolige med hinanden og derfor tager vi os god tid til at spænde hundene fra og klappe dem en sidste gang. Inden det er blevet tid til at vende tilbage til hotellet i Longyearbyen samles vi alle sammen til en gang kaffe og kage i den hyggelige hytte ved kennelen. 

Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet i Longyearbyen. 

 

 

Dag 6: På egne hånd i Longyearbyen

Dagen er til fri afbenyttelse og kan bruges på ture eller afslapning.

Dag 7: Hjemrejse

Hjemrejse til Danmark

 


Inkluderet

  • Flyrejse København til Longyearbyen retur
  • Bagage på flyet
  • Alle hotelovernatninger i Longyearbyen inkl. morgenmad
  • Alle overnatninger på hundeslædetur inkl. fuldpension
  • Udstyr til hundeslædeturen herunder, termotøj, skibriller, vinsterstøvler m.m.
  • Engelsktalende guider på hundeslædeturen
  • Pakkerejsegaranti 


Ikke inkluderet

  • Frokost og aftensmad i Longyearbyen
  • Eventuelle aktiviteter som ikke er en del af programmet
  • Personligt udstyr
  • Enkeltværelse i Longyearbyen (pris 2.000 kr.)
  • Personlige forsikringer

 


Afgange

 

Udvalgte afgangsdatoer fra januar til april

 

Pris fra 21.995 kr.



Bestilling

For bestilling kontakt Waterman Travel på 42 300 700 eller info@watermantravel.dk

 

 

 OBS. Vigtig information om rejsen!


Fysiske Krav

Denne rejse frarådes til personer der er gravide. Dette skyldes hensynet til din sikkerhed og trivsel.

Børn
Denne rejse har en minimumsalder på 12 år.

Sprogkrav
For at kunne deltage på denne rejse er det nødvendigt at deltagerne forstår engelsk eller et skandinavisk sprog. Af sikkerhedshensyn er det strengt nødvendigt, at alle deltagere er i stand til at forstå og følge guidens/værternes anvisninger. 

Arktisk Vejr
På Svalbard kan vejret ændre sig hurtigt. Der kan opstå kraftig vind, snestorme, tæt tåge, sprækker i isen m.m.. Dette kan medføre ændringer i den planlagte rute, og det er muligt, at den planlagte destination ikke kan nås. Det kan også kræve ændringer i transportmidler og indkvartering i forhold til det, der er beskrevet i programmet. Vi vil altid stræbe efter at give vores gæster en god oplevelse i Arktis, men vi skal være opmærksomme på de uforudsigelige forhold på denne destination.

 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

Lidt om Svalbard...

SvalbardSvalbard er en øgruppe beliggende langt mod nord i Ishavet og er en del af Norge. Den består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. 

Svalbard har en fascinerende historie, der spænder over flere århundreder. og går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Tidlige opdagelser: Svalbard er sandsynligvis nævnt i tidlige Islandske skrifter i 1100-tallet, her betyder Svalbard "kolde kyster", men det er usikkert, om der er tale om det nutidige Svalbard.

Første opdagelse: Den hollandske søfarer Willem Barentsz opdagede Svalbard i 1595, mens han søgte efter Nordøstpassagen. Der er ingen spor af mennesker på øerne før Barentsz’ opdagelse.

Hvalfangst begynder: I det 17. århundrede begyndte skibe fra primært England og Holland at udnytte Svalbards rige ressourcer af hvaler. De etablerede midlertidige bosættelser og fangststationer og begyndte at udvinde olie fra hvalerne.

Fangstmænd: I det 18. og 19. århundrede blev Svalbard et centrum for fangst af sæler og hvaler. Russiske, norske og svenske fangstmænd bosatte sig på øerne hvor de levede et barskt og isoleret liv i den hårde arktiske natur.

Traktaten af 1920: Svalbard var centrum for en række territoriale uenigheder, indtil Traktaten om Svalbard blev underskrevet i 1920. Ifølge denne traktat blev Svalbard en demilitariseret zone og et internationalt område under norsk herredømme. Traktaten sikrede dog, at alle nationer havde lige adgang til øgruppens naturressourcer.

Anden Verdenskrig og efterkrigstiden: Under Anden Verdenskrig blev Svalbard besat af tyske tropper. Efter krigen blev øgruppen et vigtigt område for kulminedrift. Mange bosættelser og minebyer blev i disse år etableret på øerne.

Nedlukning af kulminer og det moderne Svalbard: I slutningen af det 20. århundrede begyndte kulminedriften at blive udfaset, og mange miner blev lukket. Svalbard gennemgik efterfølgende en omstrukturering og er i dag er turisme en af de primære indtægtskilder, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi m.m.

 

 

 

 

KLIMA & DAGSLÆNGDE PÅ SVALBARD

KLIMA & DAGSLÆNGDE PÅ SVALBARD

På Svalbard varierer sollyset og dagenes længde dramatisk i løbet af året på grund af sin nordlige beliggenhed.
Om sommeren kan man opleve midnatssolen - hvor solen aldrig går ned.
I december og januar er det polarnat, hvor det er mørkt alle døgnets timer. 

 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Hvad er hundeslædekørsel?

Hundeslædekørsel er en aktivitet, hvor man styrer en slæde trukket af et hold slædehunde. Det er en populær vintersport og turistaktivitet i snedækkede og iskolde områder, der giver mulighed for at opleve den unikke forbindelse mellem menneske, dyr og natur.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Hvilke racer af hunde bruges som slædehunde?

Nogle af de mest almindelige racer, der anvendes som slædehunde, inkluderer Siberian Husky, Alaskan Malamute, Grønlandshund, Samojed og Canadian Eskimo Dog. Disse racer er udvalgt på grund af deres styrke, udholdenhed og tilpasningsevne til kolde forhold.

Kan man køre hundeslæde uden tidligere erfaring?

Ja! På alle vores hundeslæderejser vil der være grundig gennemgang og instruktion af vores guider inden turen starter. På kortere ture vil det primært være guider der står for at styre hundeslæden, men på længere rejser over flere dage vil man selv komme til at styre slæden.

Er hundeslædekørsel fysisk udfordrende?

Det kan være fysisk udfordrende, især når det kommer til at kontrollere slæden og arbejde med hundene. Skal man på en længere hundeslæderejse over flere dage anbefales det, at man er i nogenlunde fysisk form. På kortere rejser hvor hundeslæde kun indgår som en mindre del af programmet, vil de fleste kunne få en givende oplevelse med hundeslædekørsel.

Er du i tvivl, så kontakt os forud for bestilling for en snak omkring hundeslædekørsel.

Hvilken påklædning skal man have på i Arktis??

Når man rejser i Arktis er påklædning naturligvis en vigtig del af rejsen. Vinteren i Arktis er kold og til tider blæsende, dog vil det ved meget lave minusgrader typisk være mindre blæsende. Som man også kender det fra vinteren herhjemme, så er vind en stor faktor ift. hvor koldt det føles. Uanset vind og vejr, så er det dog meget vigtigt, at man på en rejse til Arktis om vinteren sørger for at medbringe varmt tøj til hele turen. Skiundertøj, sweater og en varm vinterjakke er en essentiel del af påklædningen.

På alle rejser, hvor der er inkluderet aktiviteter såsom hundeslæde-, rensdyr- og/eller snescootertur vil vi sørge for at forsyne deltagere med det nødvendige overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal dog altid selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Mere information om tøj og påklædning vil fremgå af det informationsbrev, der fremsendes forud for rejsen.

Er der garanti for at opleve nordlyset?

Der kan desværre ikke gives nogen garanti for at opleve nordlys, da der er flere faktorer der er afgørende, ikke mindst vejret. Dog er det i udgangspunktet sådan, at det i perioden fra september/november til marts/april, vil være muligt at opleve nordlys hver aften, såfremt vejrforholdene er gode.

Afrejsebrev og praktiske oplysninger?

Ca. 4 uger før afrejse fremsendes rejsens afrejsebrev. Dette brev vil bl.a. indeholde flybilletter, vouchere og praktiske oplysninger om rejsen.

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen